Smoelenboek

Merlin van Loon-Oosterbroek (1981) is de oprichtster van MelCura. Haar hele professionele carrière tot zover heeft in het teken gestaan van mensen, gedrag en hulpverlening in het algemeen. Van gevangenisbewaarder in haar beginjaren, maatschappelijk werkster in het gevangeniswezen en binnen de Forensische Psychiatrie (TBS). Vervolgd met het zelf opzetten van maatschappelijk werk voor een andere zorgorganisatie heeft haar meer dan 15 jaar werkervaring gebracht. In combinatie met haar HBO opleiding Maatschappelijk Werk met als specialisatie tot GGZ Agoog, heeft Merlin de ideale basis om de cliënten van MelCura te kunnen bedienen. Haar aanvullende specialismen zijn ouderverstoting en het werken met de Yucel-methode.

"MelCura is een organisatie met als doel onze cliënten te ondersteunen op de manier waarop zij behoefte hebben" geeft Merlin aan. "Laagdrempelig, met de persoonlijke aanpak en flexibiliteit waar onze maatschappij in 2016 dringende behoefte aan heeft. Met MelCura kan ik mijn en onze visie uitdragen en in samenwerking met onze ketenpartners de juiste hulp verlenen die onze bestaande en toekomstige cliënten nodig hebben."

Francis van der Kammen (1969) is sinds 1 juli 2019 onderdeel van MelCura. Met haar ruime ervaring in de Ambulante hulpverlening en de complexe problematiek is zij een sterke aanvulling op ons team. Francis heeft ruim 20 jaar ervaring binnen de GGZ, verslavingszorg en jeugdhulpverlening. Francis is HBO+ geschoold en heeft diverse aanvullende opleidingen binnen de GGZ gevolgd.

Waarom heb je voor MelCura gekozen Francis? "Omdat ik het gevoel heb dat mijn visie en passie volledig aansluit bij die van MelCura. Het is belangrijk dat ik werk doe waar ik blij van word."

Tessa Olde Olthof (1980) is ons meest recente collega en is sinds 1 oktober 2019 bij ons werkzaam. Tessa heeft een ruime professionele carrière binnen de forensische GGZ, aangevuld met het werken binnen de jeugdhulpverlening. Tessa was toe aan meer zelfstandigheid, iets wat uitstekend binnen de cultuur en werkwijze van MelCura past.

Tessa is afgestuurd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (HBO) en heeft een post HBO studie Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) afgerond.

Judith Oosterbroek-Westerik (1981) is sinds 2017 verbonden aan MelCura. Met meer meer dan 15 jaar werkervaring in een andere tak van zorg en dienstverlening is zij een uitstekende aanvulling op MelCura om te zorgen dat de organisatie zich ontwikkeld in de breedste zin van het woord. Haar afgeronde HBO opleiding, haar oprechte interesse in mensen, in combinatie met ervaring omtrent kwaliteit en certificatie, maakt dat Judith een waardevolle toevoeging is binnen MelCura en onze cliënten.

"Jarenlang heb ik gewerkt binnen een organisatie waarbij kwaliteit en structuur van groot belang was. Van nature leer ik graag en wil ik mensen ondersteunen, wat aanleiding is geweest om begin 2015 de kans die mij geboden werd om werkzaam te zijn binnen de Maatschappelijke Dienstverlening aan te pakken", zegt Judith. "Met de recentelijke aanstelling bij MelCura krijg ik de kans mij verder te ontwikkelen en mijn grote passie te kunnen uitvoeren, namelijk mensen begeleiden!"vervolgt de moeder van 2 kinderen. "De visie en doelstellingen van MelCura sluiten goed aan bij mijn persoonlijke gedachten en ik kan de cliënten in deeltijd uitstekend helpen in combinatie met het moederschap."

Sander van Loon (1981) is een geboren en getogen Rotterdammer, die door ware liefde, zijn stek in het Twentse landschap heeft gevonden. Afgestudeerd met een academische bedrijfseconomische achtergrond en jarenlange internationale ervaring in administratie en algemene bedrijfsvoering, is hij het ideale lid van MelCura om ervoor te zorgen dat alle medewerkers zich volledig kunnen richten op onze cliënten Sander neemt dan de administratie en organisatorische zaken op zich.

"MelCura is voor mij de ideale organisatie die oprecht vanuit het hart werkt voor de cliënten" zegt Sander: "De persoonlijke aanpak, de kleinschaligheid, en juist die extra stap meer, betekent voor onze cliënten net dat verschil met andere Welzijnsorganisaties wat ze juist nodig hebben en zoeken. Ik ben trots deze organisatie te kunnen steunen en de visie - Zorg met een Hart - heeft ook mijn hart anders doen laten kloppen"