Smoelenboek

Merlin van Loon-Oosterbroek is de oprichtster van MelCura. Haar hele professionele carrière tot zover heeft in het teken gestaan van mensen, gedrag en hulpverlening in het algemeen. Van gevangenisbewaarder in haar beginjaren, maatschappelijk werkster in het gevangeniswezen en binnen de Forensische Psychiatrie (TBS). Vervolgd met het zelf opzetten van maatschappelijk werk voor een andere zorgorganisatie heeft haar meer dan 15 jaar werkervaring gebracht. In combinatie met haar HBO opleiding Maatschappelijk Werk met als specialisatie tot GGZ Agoog, heeft Merlin de ideale basis om de cliënten van MelCura te kunnen bedienen. Haar aanvullende specialismen zijn ouderverstoting en het werken met de Yucel-methode.

"MelCura is een organisatie met als doel onze cliënten te ondersteunen op de manier waarop zij behoefte hebben" geeft Merlin aan. "Laagdrempelig, met de persoonlijke aanpak en flexibiliteit waar onze maatschappij in 2016 dringende behoefte aan heeft. Met MelCura kan ik mijn en onze visie uitdragen en in samenwerking met onze ketenpartners de juiste hulp verlenen die onze bestaande en toekomstige cliënten nodig hebben."

Francis van der Kammen is sinds 1 juli 2019 onderdeel van MelCura. Met haar ruime ervaring in de Ambulante hulpverlening en de complexe problematiek is zij een sterke aanvulling op ons team. Francis heeft ruim 20 jaar ervaring binnen de GGZ, verslavingszorg en jeugdhulpverlening. Francis is HBO+ geschoold en heeft diverse aanvullende opleidingen binnen de GGZ gevolgd. Ook is Francis SKJ geregistreerd.

Waarom heb je voor MelCura gekozen Francis? "Omdat ik het gevoel heb dat mijn visie en passie volledig aansluit bij die van MelCura. Het is belangrijk dat ik werk doe waar ik blij van word."

Kelly Peeze heeft ruim 17 jaar ervaring binnen de Koninklijke Marchaussee en Politie waarvan de laatste 7 jaar als Wijkagent. Haar veelzijdige kennis is een sterke en waardevolle aanvulling op ons team. Kelly heeft als wijkagent veel ervaring opgedaan binnen de GGZ en hulpverlening.

Kelly heeft de overstap naar MelCura gemaakt omdat zij de visie en werkwijze van MelCura volledig vindt aansluiten op haar visie hoe hulpverlening zou moeten zijn. Kelly vindt het fijn om net dat stapje meer te kunnen zetten, clienten kunnen rekenen op een gedreven en vaardige hulpverlener.

Kelly is geschoold binnen de Koninklijke Marchaussee en Politie en momenteel volgt zij de post HBO opleiding tot Casemanager.

Yvet Brinkhuis - Huis in 't Veld is sinds 1 juli 2021 onderdeel van het team van MelCura. Ze heeft zeven jaar ervaring binnen de gehandicaptenzorg, waarbij LVB-problematiek hand in had gaat met GGZ-problematiek. Yvet is afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH) en is SKJ geregistreerd.

"Mijn overtuiging is dat ieder persoon in staat is om zichzelf te laten groeien, of dit nou in grote of kleine stappen zal zijn. Als casemanager bij Melcura is het mijn streven om mensen in hun kracht te zetten, waardoor ze zelf ook het inzicht krijgen dat deze groei mogelijk is. De laagdrempelige en persoonlijke aanpak van MelCura sluiten aan bij mijn eigen visie op de hulpverlening. De kleinschaligheid met bijbehorende verantwoordelijkheden zorgen ervoor dat ik mijzelf als hulpverlener nog verder kan ontwikkelen.''

 

Vivien Maria Birkhölzer heeft in 2019 de HBO opleiding Social Work Euregionaal afgerond waardoor ze als hulpverlener in Duitsland en Nederland mag werken. Ondanks dat ze haar studie nog niet heel lang geleden heeft afgerond heeft ze wel veel werkervaring opgedaan. Gedurende haar studie heeft ze gewerkt binnen de jeugdhulpverlening. Vivien heeft als specialisatie belevenispedagogiek. Ook Vivien heeft een SKJ registratie

Vivien vertelt: “Bij MelCura mogen werken vindt ik geweldig en zie ik als een mooie en positieve uitdaging. Vanaf het eerste moment voelde ik mij thuis. Met mensen werken is niet mijn beroep maar mijn passie. Mijn doel is om met een creatieve en frisse kijk cliënten op de beste manier te begeleiden.”

Sander van Loon  is een geboren en getogen Rotterdammer, die door ware liefde, zijn stek in het Twentse landschap heeft gevonden. Afgestudeerd met een academische bedrijfseconomische achtergrond en jarenlange internationale ervaring in administratie en algemene bedrijfsvoering, is hij het ideale lid van MelCura om ervoor te zorgen dat alle medewerkers zich volledig kunnen richten op onze cliënten Sander neemt dan de administratie en organisatorische zaken op zich.

"MelCura is voor mij de ideale organisatie die oprecht vanuit het hart werkt voor de cliënten" zegt Sander: "De persoonlijke aanpak, de kleinschaligheid, en juist die extra stap meer, betekent voor onze cliënten net dat verschil met andere Welzijnsorganisaties wat ze juist nodig hebben en zoeken. Ik ben trots deze organisatie te kunnen steunen en de visie - Zorg met een Hart - heeft ook mijn hart anders doen laten kloppen"